Web Analytics Made Easy -
            StatCounter

De data in deze parentelen en stambomen zijn gecontroleerd maar er kunnen altijd fouten in zitten. Het is de lezer toegestaan alles uit deze parentelen vrij te gebruiken, maar ik raad aan om alles te controleren. Wel moet u rekening houden met de wet op de privacy in verband met mensen die korter dan 50 jaar geleden zijn overleden, minder dan 75 jaar zijn gehuwd en nog geen 100 jaar geleden zijn geboren.

Verschillende soorten stamboomonderzoek

Dit kunt u het beste lezen op de site van het CBG

Ga naar het CBG

Zoeken in Parentelen & Stambomen op deze site

In parentelen en stambomen zijn heel veel namen, plaatsen en data opgenomen het is daarom verwarrend om uw eigen lijn te vinden.
Het makkelijkst is om via de zoekfunctie in uw browser de naam op te zoeken die u wilt hebben, hier staat een generatieletter en de bladzijde bij. Bij de vader of moeder van de persoon staat de vorige generatie met bladzijde en zo loopt u naar uw eerste voorvader.

De parentelen zijn opgebouwd aan de hand van de bidprentjes die ik mijn bezit heb. Ik pretendeer daarom ook niet om compleet te zijn. Ook in de bidprentjes komen regelmatig fouten voor controle is daarom altijd een eerste vereiste.

Bij de parentelen en stambomen zijn geen bronnen vermeld. Ook is er rekening gehouden met de wet op de privacy.
Wilt u een volledige parenteel of dan kunt deze aanvragen op de site met omschrijving waarom u deze wilt hebben.
U krijgt dan de volledige parenteel inclusief, afbeeldingen, bronnen, indexen, en nog levende personen.

Voor en achternamen

Voor- en achternamen komen in de diverse akten met diverse spellingen voor. In deze parenteel wordt de spelling aangehouden in de volgorde van:
1. Doop- of geboorteakte
2. Huwelijksakte
3. Begraaf- of overlijdensakte Als de persoon in een ander akte voorkomt met een afwijkende naam dan wordt dit vermeld bij de voor- of achternaam en daar staat dan ook de bronvermelding waarin de afwijkende naam voorkomt.

Plaatsnamen

Voor de spelling van de plaatsnamen houd ik de spelling van Wikipedia aan. Als er in de bron een afwijkende spelling aan dan wordt die aangehouden.

Beroepen

De data bij de beroepen geven aan wanneer deze voor het eerst en eventueel voor het laatst in een akte voorkomen. Het is dus zeer aannemelijk dat de desbetreffende persoon dit beroep al eerder en nog later uitoefende als staat vermeld.

De aktes van 1811 t/m 1814

IDe geboorte huwelijk of overlijdens data kan die van de aangifte zijn. Dit komt door mijn gebrekkige kennis van de Franse taal.